Forum Lambo.pl & RossoCorsa.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ferrari California
Autor Wiadomość
wszamol 

Wysłany: 2008-06-23, 20:20   

Auto Bild tutaj znajdziecie fotki o których mówi przemo2dtp
i popieram w kwestii wnętrza, naprawdę świetne!! jest wiele nowych elementów, ale widać, że to Ferrari. W ogóle zaczyna mi się coraz bardziej podobać :mrgreen:

Stig

Wysłany: 2008-06-23, 21:16   

Przekozak jest! W czerwonym wygląda dużo lepiej niż w tym gejowskim azzurro.

przemo2dtp 
OnyX

Wysłany: 2008-06-23, 23:18   

no wszamol znalazł jeszcze więcej fotek :) i rzeczywiście wygląda znacznie lepiej w tym czerwonym niz w niebieskim, ale zobaczymy oba kolory "na żywo" i wtedy porównamy!!

Scrim 
Scrim

Wysłany: 2008-07-18, 20:00   

Przed spotterami nic nowego sie nie ukryje. :-)

link

Scrim 
Scrim

Wysłany: 2008-09-17, 22:15   

Zdjęcia z produkcji Californii.
zdjęcie1 , zdjęcie2 , zdjęcie3

kingsize 
Telaisti

Wysłany: 2009-02-06, 22:50   

Kilkanaście postów wcześniej opisałem moje wrażenia z ekonomicznego punktu widzenia. Od tamtego czasu słyszałem wiele negatywnych opinii na temat tego samochodu. Wreszcie, tydzień temu miałem okazję przyjrzeć się Californii bliżej. Była to świetna okazja ku temu, by wyrzucić z głowy wszystkie złośliwe komentarze, od których pękają fora internetowe. Stałem się obiektywny. Werdykt? Ten samochód jest idealny. Ma elegancką linię, praktyczny system składania dachu i brzmi jak na Ferrari przystało. Zapomnijcie o Mercedesie. W swoim segmencie California jest królem. Pomimo usilnych starań, nie potrafiłem się do niczego przyczepić. Nie śmiałbym porównywać jej z 599GTB Fiorano, gdyż to zupełnie inna bajka. Brutalny, rasowy dwunastocylindrowiec. Tymczasem California jest typem luksusowego GT. Zapas mocy jest wystarczający i po wyłączeniu odpowiednich systemów może dostarczyć wiele rozrywki. Więc, gdyby się uprzeć, dostajemy dwa samochody w cenie jednego. Czego chcieć więcej? Chyba tylko osoba zafascynowana Mercedesami mogłaby wybrać produkt firmy ze Stuttgartu.
"Nie obchodzi mnie to, czy samochód ma elektrycznie otwierane szyby. Nie obchodzi mnie to, czy szczeliny w drzwiach są równe, ale kiedy kierowca wciśnie pedał gazu chcę by miał mokro w gaciach" Enzo Ferrari

Jaguar 

Wysłany: 2009-02-07, 09:52   

kingsize napisał/a:
Kilkanaście postów wcześniej opisałem moje wrażenia z ekonomicznego punktu widzenia. Od tamtego czasu słyszałem wiele negatywnych opinii na temat tego samochodu. Wreszcie, tydzień temu miałem okazję przyjrzeć się Californii bliżej. Była to świetna okazja ku temu, by wyrzucić z głowy wszystkie złośliwe komentarze, od których pękają fora internetowe. Stałem się obiektywny. Werdykt? Ten samochód jest idealny. Ma elegancką linię, praktyczny system składania dachu i brzmi jak na Ferrari przystało. Zapomnijcie o Mercedesie. W swoim segmencie California jest królem. Pomimo usilnych starań, nie potrafiłem się do niczego przyczepić. Nie śmiałbym porównywać jej z 599GTB Fiorano, gdyż to zupełnie inna bajka. Brutalny, rasowy dwunastocylindrowiec. Tymczasem California jest typem luksusowego GT. Zapas mocy jest wystarczający i po wyłączeniu odpowiednich systemów może dostarczyć wiele rozrywki. Więc, gdyby się uprzeć, dostajemy dwa samochody w cenie jednego. Czego chcieć więcej? Chyba tylko osoba zafascynowana Mercedesami mogłaby wybrać produkt firmy ze Stuttgartu.

Widziałem przez parę sekund dwie Californie już we wrześniu tamtego roku na autostradzie koło Modeny. Czy one są naprawdę takie wielkie i wysokie jak mi się wydawało? :-?

kingsize 
Telaisti

Wysłany: 2009-02-07, 11:03   

Cytat:
Widziałem przez parę sekund dwie Californie już we wrześniu tamtego roku na autostradzie koło Modeny. Czy one są naprawdę takie wielkie i wysokie jak mi się wydawało? :-?

Widząc samochód na żywo nie sposób nie odnieść takiego wrażenia. Lecz nie jest ono na tyle silne, by nazwać Californię wielkim samochodem.
"Nie obchodzi mnie to, czy samochód ma elektrycznie otwierane szyby. Nie obchodzi mnie to, czy szczeliny w drzwiach są równe, ale kiedy kierowca wciśnie pedał gazu chcę by miał mokro w gaciach" Enzo Ferrari

Scrim 
Scrim

Wysłany: 2009-02-07, 17:30   

Pewnie nie wszyscy wiedzą ale California od tygodnia jeżdzi po Wrocławskich ulicach na szczęście przejeżdża koło mojej pracy wiec pewnie ją zobaczę.
Zdjecie: exoticcars.pl
http://img23.imageshack.u...22009096ue1.jpg

kingsize 
Telaisti

Wysłany: 2009-02-08, 13:46   

Widziałem już to zdjęcie. Z niecierpliwością czekamy na pełną sesję. Jeżeli będziesz miał okazję spotkać Californię to w swojej uprzejmości spisz/sfotografuj numer seryjny. Byłbym bardzo wdzięczny.

roberto_nfs 
Moderator

Wysłany: 2009-02-11, 01:51   

Wow, Scrim, koło Twojej pracy to znaczy jaka lokalizacja mniej więcej? Może też się natknę...

Scrim 
Scrim

Wysłany: 2009-02-11, 21:44   

Znaczy koło Parku południowego ale raczej natknąć się można gdzieś w centrum. Po drodze do pracy widziałem ostatnio także Gallardo GTV IMSA.

Jaguar 

Wysłany: 2009-03-05, 21:12   

No nareszcie znalazłem fotki na których California wygląda lekko i przyjemnie.
Kurcze, dobrze jej w czarnym 8-)
http://spots.autogespot.c...805032009182859

Scrim 
Scrim

Wysłany: 2010-03-31, 16:48   

Wrocław wczoraj. W końcu dorwałem i mam nadzieje że nie po raz ostatni.
W realu podoba mi się bardziej niż na zdjęciach.

roberto_nfs 
Moderator

Wysłany: 2010-05-02, 14:36   

Ja też dorwałem jakiś czas temu.

Po serialu wnioskuję, że to to samo ;-) :

I jeśli mogę coś powiedzieć, to wg mnie California wygląda owszem lepiej, niż na zdjęciach ale... kompletnie nie przypomina Ferrari. Nie robi prawie żadnego wrażenia. Jak się widzi F430 to serce staje a tu nic. Ot rzadko spotykany samochód. I niestety nic więcej.

PS. Na pierwszym zdjęciu widać mandat za szybką, ale blokady nie było, bo pewnie nie zmieściła się z powodu prześwitu :mrgreen: .

Odpowiedz do tematu